Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разбиха поредната фабрика за незаконно производство на цигари

Закон и ред

Разбиха поредната фабрика за незаконно производство на цигари

„Отново е предотвратена щета за бюджета, което значи повече за гражданите“, заяви Иван Гешев в Twitter.

Разкриха нова фабрика за незаконно производство на цигари. Това съобщи в личния си профил в Twitter главният прокурор Иван Гешев.

„Успех за ГДБОП и Специализирана прокуратура. Разкрита е нова фабрика за незаконно производство на цигари. Отново е предотвратена щета за бюджета, което значи повече за гражданите. Продължаваме…“, написа Гешев в Twitter.   

В Катуница е открит цял цех с близо два тона и половина безакцизен тютюн, пише „24 часа“.

Помещението е в имота на 55-годишен местен жител. Полицията е намерила и машина за последваща обработка на тютюна, повече от 100 чувала със ситно нарязана листна маса и подготвена за мелене суровина.

По случая е започнато бързо производство. Собственикът на цеха е арестуван.

Преди три дни беше открита и нелегална фабрика в Желязно, а след това и в Цалапица. И трите манифактури функционират по еднакъв модел.

Във фабриката в Желязно полицията откри множество кашони с надпис „Филтър“, картонени изрезки за цигари „Марлборо“, листове за опаковки, коркофан, ципер, тютюн и други, съобщава „Дарик“.

При извършения първоначален оглед е установено, че откритите машини, монтирани в поточна линия, са нови и от най-висок клас, съобщиха от прокуратурата.

Според първоначалните данни, участниците в производството са работили в строга конспиративност и всеки от тях е имал определени отговорности. На територията на фабриката са осигурени битови условия за работниците - спални и сервизни помещения. Сградата е шумоизолирана и със затъмнени прозорци.  В отделно помещение е поставен локален генератор.     

                            

                                                                       


Коментари (1)

Иво Дпс и бсп само на далавера са способни!Те никога не знаят какво да е работил!Те живеят чрез далаверата единствено, да лъжат семейството си България (става въпрос за бкп/бсп) и да забогатяват на гърба на работещите, и да им се подиграват!Подиграват им се, че гласуват за Бкп/дпс!
12.10.2020 14:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още