Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разкриха две нелегални мобилни бензиностанции (СНИМКИ)

Закон и ред

Разкриха две нелегални мобилни бензиностанции (СНИМКИ)

Задържано е 9500 литра гориво

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към Столична митница са разкрили две нелегални мобилни станции за зареждане с гориво без документи, съобщават от Агенция „Митници”. При операцията са иззети общо 9500 литра петролни продукти с мирис на дизелово гориво.

На Стефанов ден митническите инспектори извършват проверка на двата микробуса, паркирани в близост един до друг в кв. „Младост” в столицата. В товарния отсек на единия микробус са установени 2 PVC куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи петролен продукт. В товарното помещение на втория е установен идентичен PVC куб, съдържащ също течност с мирис на петролен продукт. Към съдовете за съхранение са монтирани и пистолети с брояч, позволяващи зареждането на автомобилни резервоари.

В хода на проверката инспекторите са установили следи от автомобилни гуми, по които е имало разлято гориво. Те водели към 2 гаражни клетки, а у шофьора на микробуса са открити ключове, чрез които са отворени вратите им. В едната клетка митническите служители установяват 6 броя 1000-литрови PVC куба, пълни с нефтопродукти. Във втората клетка е установен само един PVC куб, съдържащ около 500л от същата течност.

От задържаните горива са взети проби за лабораторен анализ. До приключване на проверката не са представени документи, които да удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати