Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разследваният за шпионаж Николай Малинов с Орден за приятелство от Путин

Закон и ред

Разследваният за шпионаж Николай Малинов с Орден за приятелство от Путин

Снимка:

Направихме 82% от българите русофили, похвали се той

Пуснатият под гаранция от спецсъда Николай Малинов, разследван по обвинения в шпионаж, изненадващо се оказа в Русия. Поводът за пътуването е, че страната отбелязва Деня на националното единство, както и фактът, че руският президент Владимир Путин е връчил Орден за приятелство на Николай Малинов, председател на националното движение „Русофили“, предава ТАСС.

Орденът за приятелство се връчва на чужденци за техните специални заслуги в укрепването на мира, приятелството, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите.

Малинов, който почти се просълзи от вълнение заяви по време на награждаването му, че когато преди 16 години започвал своята работа, не е знаел, че ще има такива сериозни успехи, предаде „Фактор“.

„На първо място ни обединява този вятър на промяната, който ние и целият свят виждаме, че идва от Русия. Това е идеята за традиционните ценности, идеите за многополюсния свят и на трето, но не последно място, идеята за силната държава. Тези идеи променят света. Променят света към по-добро и, навярно, заради това, заради делата ни, враговете бият по нас и нашите дела“, каза Малинов пред аудиторията.

„Когато преди 16 години започвахме, първото допитване показа 8% русофили в България. Сега русофилите са 82%“, похвали се той със „заслугите си“.

По-рано днес главният прокурор даде на инспектората на Висшия съдебен съвет /ВСС/ съдията Андон Миталов, който е разрешил на разследвания у нас за шпионаж Николай Малинов да пътува зад граница от 1 до 5 ноември по предварителна програма с културни събития, съобщиха от прокуратурата. Според Сотир Цацаров това е станало в разрез със закона, защото Малинов не е поискал разрешение първо от наблюдаващия прокурор, какъвто е законът, а направо от съда.

Николай Малинов е с гаранция от 50 000 лв. и забрана да напуска страната. Председателят на Национално движение „Русофили“ е с обвинение в шпионаж, генерал Леонид Решетников със забрана за влизане в България за 10 години, наложена от ДАНС.

Путин връчки и наградата за принос в укрепването на единството на руската нация беше присъдена на социолога Леокадия Дробижева, ръководител на Центъра за изследване на междуетническите отношения в Института по социология към Руската академия на науките. Наградата, която е парична и възлиза на 2,5 милиона рубли, е установена с указ на държавния глава от 2016 г. и се присъжда за дейности, насочени към обединяване на многонационалния народ на Русия и хармонизиране на международните отношения.  


Коментари (2)

Саздърмов Какви 82% бе тъпанар.Тоя вместо да е зад решетките той в Русия надува кавала на др Путкин. С тая съдебна система в България е рай за такива боклуци като тоя.Само че Малинков помислял ли си е дори ако беше направил това по времето на комунизма за друга страна щеше да е изтъпанен до дувара и напълнен с олово.Същото щеше да му се случи ако беше и в Русия и шпионира против нея.Но тука е БГ всичко е позволено щом ще има тлъсти пачки.Мръсник.От това по подло и долно предателство няма Да предадеш родината си за пари.
04.11.2019 21:57 / Отговор
Срам Да беше направил някои руснак българин.
Предател с какво се хвали ,не те ли е срам.
05.11.2019 17:26 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема