Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДАНС: Николай Малинов е разследван за престъпления против финансовата и кредитната ни система

Политика

ДАНС: Николай Малинов е разследван за престъпления против финансовата и кредитната ни система

Снимка:

Прането на пари от руската „Двуглав орел“ е с цел хибридна война срещу Запада, твърди Агенцията за национална сигурност

Председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов е разследван и по схема за пране на пари. Чрез нея се финансирали мероприятия, които можели пряко да засегнат националната сигурност на страната ни. На Малинов са повдигнати обвинения за шпионаж, но разследването тече и по линия на престъпления против финансовата и кредитната система на страната. Това стана ясно от думите на председателя на ДАНС Димитър Георгиев, който  запозна депутатите с подробности за шпионския скандал „Русофили“.

„Престъпленията са свързани с пране на пари. Тази схема се е използвала за трансфер на финансови средства от руски гражданин, ръководител на „Двуглав орел“ /Леонид Решетников б.р./. Чрез тази схема се води хибридна война срещу Запада“, посочи пред народните представители председателят на ДАНС.

Димитър Георгиев припомни отново, че е намерена докладна на руски език от обвиняемия Николай Малинов.

Относно чуждите граждани, те развиват съвместна действия и действат организирано. Малинов поддържа връзка с тях, в някои случаи получава пари от тях“, обяви шефът на ДАНС. По думите му руските граждани, с които е работил Малинов, са ръководителят на „Двуглав орел“ Леонид Решетников и руският олигарх Константин Малофеев.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още