Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Румен Миланов: Списъкът на пазените от НСО трябва да се преразгледа

Закон и ред

Румен Миланов: Списъкът на пазените от НСО трябва да се преразгледа

Румен Миланов: Списъкът на пазените от НСО трябва да се преразгледа - Tribune.bg
Снимка:

Бившият шеф на Национална служба охрана ген. Румен Миланов беше категоричен, че трябва да се преразгледа и да се прецезира списъкът с лицата, които са охранявани. „Заслужава да се преразгледа списъкът на охраняемите лица и да не се влиза в реплики за супер луксозност на НСО.“ Това заяви пред bTV генерал Румен Миланов, който коментира случая от 12 декември, когато автомобил на НСО блъсна 14-годишно момче.

Дефиницията "луксозна транспортна служба", в никакъв случай не приляга на една институция каквато е Службата за охрана (НСО). Това заяви и говориятелят на Националната служба за охрана Веселин Нинов.

По думите му е несериозно да се твърди подобно нещо. Според него очевидно назрява дебат, в рамките на който ще се изкристализира визия за промяна в Закона за национална служба за охрана. "Нормално е всеки нормативен акт да търпи повторна оценка на въздействието, за да бъде адекватен на някаква моментна реалност. Това е тема на законотвореца", подчерта той.

Според Нанов броят на работещите в НСО били под наличния щат.

"Подобни инциденти настъпват, за съжаление, не само с автомобили на НСО. Но при наличието на този пробег това е възможно. За да се повиши квалификацията, трябва да се вложат повече средства. А за конкретния случай - нека да изчакаме резултатите. Добре е те да бъдат публикувани", каза още ген. Румен Миланов.

Нинов коментира и критиката на премиера Бойко Борисов, че службата не е дала достатъчно бързо информация за катастрофата. „Към всеки един момент, когато сме могли, сме предоставяли информация, която сме могли да дадем, навреме”, каза говорителят на службата

Имаше идея за монтиране на видеонаблюдение в колите на НСО и тя се обмисля, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети