Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът остави Красимир Живков и Атанас Бобоков в ареста

Закон и ред

Съдът остави Красимир Живков и Атанас Бобоков в ареста

Съдът остави Красимир Живков и Атанас Бобоков в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Късно снощи Специализираният наказателен съд остави в ареста заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков. Той се превърна в обвиняем за участие в организирана престъпна група за търговия с отпадъци. Зад решетките остава и един от братята Бобокови - Атанас. За другия брат Бобоков - Пламен, прокуратурата определи като адекватна мярка за неотклонение - парична гранция от 1 милион лева.

Под стража са и бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов. В ареста остава и бившия шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савоя.

С по-лека мярка - домашен арест, е бившият служител на екоминистерството Васил Богданов.

„Безспорно според нас са налице трите предпоставки от НПК, за това че те са автори на деянието, за което са привлечени в качеството на обвиняеми. Това безспорно се извлича от доказателствата по делото в обем от 66 тома. Налице е според нас реална опасност те да извършат престъпление и да се укрият”, заяви прокурор Генка Брезашка.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Общо 10 души са обвиняеми по случая с организираната престъпна група за незаконен внос на отпадъци, 7 - за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица.

В хода на заседанието стана ясно, че двама от участниците в аферата - Васил Богданов и Айгюн Еминов, са дали показания срещу заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, както и срещу Габриел Савов и Атанас Бобоков.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати