Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът решава да остави ли за постоянно в ареста Георги Семерджиев

Закон и ред

Съдът решава да остави ли за постоянно в ареста Георги Семерджиев

Съдът решава да остави ли за постоянно в ареста Георги Семерджиев - Tribune.bg
Снимка:

Софийският градски съд ще решава да остави ли за постоянно в ареста Георги Семерджиев, причинил във вторник вечерта смъртта на две млади жени в центъра на столицата.

Мъжът е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Обвинението е по текст от глава "Престъпление срещу транспорта" в НК, според който, когато деянието е извършено в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, или от него е настъпила телесна повреда или смърт на повече от едно лице, или деецът е избягал от местопроизшествието или е управлявал, без да има необходимата правоспособност, наказанието е затвор от пет до двадесет години, информира БНР.

При причинената от Георги Семерджиев катастрофа загинаха две млади жени, а той се укриваше с часове. Дали към това ще се добавят дрога и алкохол ще зависи от назначените експертизи. Както и каква е била скоростта, която, според очевидци, била пъти над разрешената.

Разследващите активно издирват свидетели, включително и за други пътни нарушения на Семерджиев.

Проверява се и дали служители на МВР не са покровителствали 35-годишния мъж, както и дали не са укривали от прокуратурата данни за извършени от него нарушения или престъпления.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати