Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът в Пловдив гледа делото за смъртта на Митко от Цалапица, протестиращи се събраха пред съдебната палата

Закон и ред

Съдът в Пловдив гледа делото за смъртта на Митко от Цалапица, протестиращи се събраха пред съдебната палата

Съдът в Пловдив гледа делото за смъртта на Митко от Цалапица, протестиращи се събраха пред съдебната палата - Tribune.bg
Снимка:

Жителите на Цалапица излизат на нов протест пред съдебната палата в Пловдив. В 9:30 започва делото срещу близнаците, обвинени в укривателство на тялото на убития Димитър Малинов.

Хората настояват прокуратурата да промени обвинението им и те да бъдат съдени като съучастници в убийството.

Районният съд в Пловдив отхвърли искането на близнаците Динкови от Цалапица за съкратен процес след признаване на вина и постанови делото срещу тях да върви по общия ред. Борислав и Валентин, обвинени в укривателство на убийството на 24-годишния Димитър Малинов, остават в ареста.

Соченият за убиец на Димитър от Цалапица Рангел Бизюрев даде обяснения пред съда в Пловдив, където започна делото за тежкото престъпление. 

"От самото начало не сме съгласни с това обвинение на близнаците за лично укривателство. Носят кирки, мотика, лопата за заравянето на тялото на Митко. Нито един от тях не даде първа помощ на Митко. Още на мястото, преди да тръгнат да натоварят можело е да му дадат първа помощ и Митко можеше да е жив. Те извозват Митко до къра, където е заровен. Той е заровен жив и е доказано по медицинска експертиза, че е бил в безсъзнание", каза Атанаска Бакалова, майка на Димитър Малинов.

По думите ѝ, обвиняемият за убийството Рангел Бизюрев е бил сплашен да не казва за техните удари евентуално от бащата на близнаците. Бакалова каза още, че не може близнаците да се водят само укриватели по най-лекия член от Наказателния кодекс, а са съучастници на убийството на Митко. Протестите на близките ще продължат и днес, и в сряда, когато ще се гледа делото срещу Рангел Бизюрев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети убийство, дело
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати