Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Самоделна бомба гръмна в двора на къща на адвокат от Монтанско

Закон и ред

Самоделна бомба гръмна в двора на къща на адвокат от Монтанско

Самоделна бомба гръмна в двора на къща на адвокат от Монтанско - Tribune.bg
Снимка:

Самоделна бомба бе взривена в двора на къщата на адвокат от Монтана в близкото село Войници вчера, съобщиха от областната дирекция на МВР.

При експлозията няма пострадали, тъй като в къщата в този момент е нямало хора. Счупени са прозорци и са нанесени други материални щети.

Направен е оглед от криминалисти и служители на Специализирания отряд за борба с тероризма. Иззети са части от самоделното взривно устройство.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Монтана, съобщиха от прокуратурата.

На 7 октомври 2019 г. в гаража на същия адвокат в Монтана избухна друго самоделно взривно устройство, при което беше унищожен автомобил на стойност около 46 000 лева, счупени бяха прозорци на блока, а при последвалия пожар бяха опушени стени.

Според експерти тогава едва не се е взривила инсталацията за снабдяване с природен газ на кооперацията, която минава близо до гаража на адвоката.

Седмица след взрива беше задържан рецидивистът Цветан П. (Баджика ) - 57г. При последвалите по-късно дела срещу него той беше осъден на всички инстанции и влезе в затвора за 8 години.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети