Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съпругът на убитата Евгения я следял с камери в детските играчки, а мотивът бил пари

Закон и ред

Съпругът на убитата Евгения я следял с камери в детските играчки, а мотивът бил пари

Съпругът на убитата Евгения я следял с камери в детските играчки, а мотивът бил пари - Tribune.bg
Снимка:

Такива показания даде пред съда майката на убитата жена, чието тяло бе намерено в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник

Делото за убийството на Евгения Чорбанова, чието тяло бе намерено в куфар през 2021 г, продължава по същество в Софийския градски съд с разпит на свидетели.

През декември м.г. съдебният състав отказа да върне обвинителния акт на прокуратурата, както поиска защитата на подсъдимите за престъплението – съпругът на убитата Орлин Владимиров и баща му Пламен. Те днес отказаха да дадат обяснения за случилото се.

Първа свидетелства майката на Евгения - Капка Чорбанова заяви, че според нея и съпруга ѝ мотивът за престъплението не е ревност, а материален - парите за апартамент, който Евгения и Орлин са искали да купят, предава БТА. 

Тя разказа, че не знае семейството да е имало проблеми. Имало обаче един случай, през април 2021 г. - няколко месеца преди убийството, когато Орлин е изгонил от жилището им съпругата и детето си, те се върнали на следващия ден. Също така Евгения споделила на майка си, че Орлин ѝ проверявал тайно телефона с кого си пише.

Майката добави, че не знае Евгения да е имала връзка с друг мъж. Още в началото, след като Евгения била обявена за издирване, тя поискала Орлин да мине на детектор на лъжата, но той отказал. Тя каза още, че Орлин е монтирал камери в детските играчки на детето, за да следи жена си.

По делото предстои да бъдат разпитани още бащата на Евгения, брат ѝ и съпругата му, както и други близки. Преди днешното заседание пред Съдебната палата отново се събраха приятели на убитата с искане за справедливост.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати