Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СДВР: Снощи протестиращите се опитаха да провокират полицаите

Закон и ред

СДВР: Снощи протестиращите се опитаха да провокират полицаите

Снимка:

Мероприятието на „Системата ни убива“ бе заявено в общината и бяхме предупредени за шествието до Банкя. Относно вчерашния инцидент с буса на „Системата ни убива“, който към 22.20 ч. се насочи към кръстовището на Ректората, бе спрян от полицаите, за да се уточни къде иска да отиде точно бусът.

Това съобщи на извънреден брифинг комисар Тони Тодоров, зам. - началник на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР, предаде БГНЕС.

„Бусът не беше допуснат до протестиращите, тъй като СДВР има принципна позиция и откакто е блокирано кръстовището, се допускат само под съпровод и специален оглед само такива автомобили, които носят вода или храна на протестиращите. Видяхте какво доведе нашия отказ“, посочиха от СДВР.

От всички посоки към Орлов мост е спряно движението, всичко се случва в тъмната част на денонощието, има много предпоставки, които биха довели до ПТП или да пострада човек, предупреждават от полицията.

„Ние сме хората, които трябва да казваме кой да влиза там и кой не. Позицията е принципна и няма да направим компромис с допускането на превозни средства. В медиите, а и в профила на „Системата ни убива“ има видео, с които се задават много въпроси относно децата на Орлов мост – съществуват противоречия между сдружението и тези на Орлов мост. Беше предоставена възможност на шофьорите на буса да потеглят в каквато посока искат, различна от Орлов мост“, уточни комисаря.

Вместо да се възползват от възможността хората в буса останаха на място и обявиха, че са блокирани.

„Опитахме се да направим диалог с протестиращите, позицията ни е принципна да не допуснем буса до Орлов мост. Непропускането на буса до протестиращите трябва да е ясно за всички – снощи поведението на протестиращите считаме като провокация към полицаите, и призоваваме за пореден път българската полиция да не бъде използвана като инструмент.  


Етикети СДВР, бус

Коментари (4)

Увреден от майките на деца с увреждания Приберете се по домовете си ,за да си гледате болните деца и роднини!Не се подвеждайте по Мая.Тя е политически труп и ще ви обещае да подкваси морето!На път сте да убиете системата,която ви помага...
02.08.2020 13:38 / Отговор
Хайде стига с тези глупости, провокаторите бяха полицаите, и то по- точно тъпите им началници от СДВР и министъра. Прости и нагли като мафиота.
02.08.2020 14:34 / Отговор
ЧЕРВЕНИЯ БОКЛУК(МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ) НЯМА ДА НИ НАКАРА БЪЛГАРИН ДА КОЛИ БЪЛГАРИН,КАКВАТО Е ЦЕЛТА МУ! ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ! ВЪН ОТ ЕВРОПА! МАРШ КЪМ СИБИР, ДУБАЙ, ЮАР
02.08.2020 14:51 / Отговор
Пссст! Пссст! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Мунчо - ВЪН!
Импийчмънт за Льотчика!
03.08.2020 00:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още