Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Семерджиев бил свидетел по дело за наркоразпространение, имал „отношения“ с полицайка

Закон и ред

Семерджиев бил свидетел по дело за наркоразпространение, имал „отношения“ с полицайка

Семерджиев бил свидетел по дело за наркоразпространение, имал отношения с полицайка - Tribune.bg
Снимка:

Потвърди се, че на автомобила на рецидивиста е имало нерегламентирана „синя лампа“. Кирил Петков обяви война на всички рецидивисти зад волана, особено тези на наркотици

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков потвърди, че служителка на МВР е била „в отношения, ще се установи какви“ с убилия две момичета при пътен Георги Семерджиев. Жената рязко е излязла в болнични след започване на разследването.

Рашков разкри, че рецидивистът е бил свидетел по дело за наркоразпространение, но няма данни това да има връзка с трагедията. Директорът на „Пътна полиция - София“ комисар Тенчо Тенев потвърди отново, че когато пристига на мястото на инцидента, на стъклото е имало „синя лампа“.

Бойко Рашков разкритикува криминалистите в 5-то Районно, които не са знаели дори къде живее рецидивистът с множество нарушения, нито че е излязъл от затвора след излежаване на 8-месечна присъда. Отправи и много критики към полицаите и прокуратурата.

Ще се постараем да изясним случая, включително ако има достатъчно данни за съпричастна дейност на служители на МВР. Включително всички случаи, за които имаме данни че са неглижирани. Имам предвид някои факти, които ще бъдат в процес на доказване, ние ги знаем в МВР. Този човек е без свидетелство от 2005 и досега е управлявал. Срещу него има десетки действия от МВР и са пращани на прокуратурата. Искам да ви кажа, че в изтеклите 16 години, той е имал чудесна възможност да се яви на изпит, не го е направил. Купил си е фалшива книжка от Швейцария“, разясни министърът.

Той разкритикува шофьора, който разказа за подобен случай преди месец и заяви, че ако е имало жалба е можело сега да не се случи тази трагедия. Отправи критики и към свидетелка, която днес е трябвало да се яви на разпит, но не се появява.

На останалите граждани министърът в оставка се извини в аванс, че ще им бъде причинено неудобство, заради стартираща акция на пътя.

Ние може би ще притесним някои от гражданите, но сме принудени. Надявам се на съдействието на обществеността. Не искам да прехвърлям вината на този гражданин (шофьорът, който не пуснал жалба), който е преценил, че за него така е по добре“, каза той.

Рашков не можа да даде отговор до кога ще продължи акцията.

До тогава, когато преценим. Резултатите ще ни подскажат“, каза министърът в оставка.

Няколко думи каза и премиерът Кирил Петков, който изказа съболезнования на близките на жертвите.

Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено на тези, които шофират под въздействие на наркотици, които имат агресивно поведение на пътя. От тази вечер започва мащабна национална акция. Такива хора са част от тъмната част на нашето общество“, каза министър-председателят в оставка.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати