Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Семейството на жената, обвинена в убийството на децата си, смята, че бащата е физическият извършител

Закон и ред

Семейството на жената, обвинена в убийството на децата си, смята, че бащата е физическият извършител

Тя е човек, който години наред е изтезаван психически, твърди брат ѝ

„Сестра ми се страхуваше, че ще ѝ вземат децата. Тя е човек, който години наред е изтезаван психически“. Това каза пред БТВ Илия Дунчев, братът на Кристина Дунчева от Сандански, обвинена за убийството на двете си деца – момиченце и момченце на 3 и 5 години, на 19 ноември 2020 г.

Преди седмица Дунчева спечели дело за домашно насилие.

Районният съд в Сандански наложи на бащата на убитите деца – Георги Трайков, ограничителна заповед, според която не може да приближава до нея на по-малко от 200 метра.

„Усещам утеха у нея от това решение на съда. Тя се страхуваше, че никой няма да ѝ повярва, че е жертва на едно престъпление, което се извършва години наред буквално в задния двор на полицията. В нея беше насаден страх, че няма кой да ѝ помогне, защото Георги е с протекции в Районното полицейско управление. В града се говори, че сестра му е в много близки отношение със зам.-шефа на районното, който отговаря и за „Криминална полиция“ в Сандански“, разказа братът на Кристина.

По думите му сестра му никога не е била агресивна и затова той се съмнява тя да е физическият извършител на двойното убийство. Съмнява се в бащата на децата.

Той подозира, че алибито на Георги Трайков за убийството е скалъпено.

Фактът, че Кристина Дунчева се е страхувала от мъжа си и неговите близки контакти с полицията в града беше потвърден и от нейния адвокат Маньо Алексиев.

„При срещата ни в кантората ми в София, може би 1-2 седмици преди злощастното събитие, тя беше покрусена, казваше, че не вярва в никого, че Георги има силни позиции, всички са на негова страна – и полиция, и съд, и ще ѝ вземе децата“, разказа адвокатът.

Той уточни, че първият сигнал, който Кристина е подала за домашно насилие на тел. 112, е от 5 октомври 2020 г. Тогава полицаи снемат обяснения от нея и от Георги и я придружават до дома на родителите ѝ.
„На делото за домашно насилие те твърдяха, че не помнят и тя се е прибрала сама, не помнеха и за какво е бил сигналът“, коментира Алексиев.

По думите му Георги Трайков е взимал децата от дома на родителите на Кристина със съдействието на полицаи, без да има право на това – без съдебно решение.

Според брата на Кристина трагедията е могло да бъде предотвратена, ако институциите, които са били уведомени за домашното насилие, ѝ бяха оказали подкрепа.  


Коментари (2)

Иван Истината е много проста-в България институциите или нехаят или са на страната на престъпниците или са просто част от тях.Аз веднъж потърсих помощ от тях.Това ,което получих като отговор така ме потресе ,че разбрах ,че мога да разчитам само на себе си.Оттогава търся да си закупя АК-47 само и единствено за самозащита.България сега е Лудият Макс-всеки да се оправя сам.Но тогава за какво плащаме данъци?Тази майка,ако е получила навременна и адекватна помощ нещата щяха да са различни.Но това е България-Лудият Макс.
19.01.2021 20:50 / Отговор
Става въпрос за жена със шизофрения, все пак. Това е болест, подобни трагедии се случват и може никой да не е виновен. Не означава, че не е могло да се предотврати, но е трябвало съдействие от всичките и близки. Не е се знае какво щеше да стане ако съдът се беше произнесъл веднага, дали това щеше да спаси дечицата, т.е. да повлияе по някакъв начин оздравително на психическото състояние на майката, със сигурност издаване на ограничителна заповед два месеца след поискването и е пародия на защита.
19.01.2021 21:17 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още