Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Северин е вменяем, отива на съд за изнасилването и убийството на Виктория

Закон и ред

Северин е вменяем, отива на съд за изнасилването и убийството на Виктория

Снимка:

Прокуратурата ще иска налагане на най-тежките наказания

Северин Красимиров ще бъде съден за убийството на Виктория Маринова от Русе, след като петорната експертиза е установила, че той е вменяем, съобщи прокуратурата в Русе.

Окръжната прокуратура в Русе назначи петорна комплексна съдебно-медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия, заключението на която сочи категорично, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

Красимиров е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност – импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Той е без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности, поради което може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия и да разбира смисъла на наложеното наказание.

Окръжната прокуратура ще внесе обвинителен акт срещу Северин и ще поиска налагане на най-тежките наказания за изнасилването на Виктория , представляващо особено тежък случай, и убийството ѝ, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост.

До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи. Извършени са множество първоначални и допълнителни огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

В изпълнение на издадената от ОП Русе Европейска заповед на разследване, прокуратурата във Федерална Република Германия извърши освидетелстване на Северин Красимиров и изготвените протоколи и фотоалбуми за това следствено действие са получени в прокуратурата. С оглед изложеното в протокола състояние на обвиняемия и установените по него следи от наранявания, Окръжна прокуратура- Русе назначи съдебно медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса дали е възможно установените наранявания да са получени в резултат на оказана от жертвата съпротива.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема