Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СГП: Главният прокурор да поиска от ЦИК имунитета на кандидат за депутат

Закон и ред

СГП: Главният прокурор да поиска от ЦИК имунитета на кандидат за депутат

Снимка:

Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на кандидат за народен представител в изборите за Народно събрание, насрочени за 14 ноември, съобщиха от обвинението.

На 29.10.2021 г. в гр. Пловдив той е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество - канабис, включено в списъка на наркотичните вещества с висока степен на риск за общественото здраве. Наличието на наркотичното вещество е установено с тест за установяване употребата на наркотични вещества или техни аналози „Drug Check 3000“ – престъпление по чл. 343б, ал.3 от Наказателния кодекс. Образувано е досъдебно производство.

Като кандидат за народен представител той е „лице с имунитет“ и с оглед разпоредбата на чл. 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.  


Топ новини

виж още

Актуална тема