Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СГС оправда Мирослав Боршош по всички обвинения

Закон и ред

СГС оправда Мирослав Боршош по всички обвинения

Снимка:

В последната си дума пред съда Боршош заяви, че обвиненията срещу него се базират на анонимни доноси

Софийският градски съд (СГС) оправда по всички обвинения бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош. Той беше с обвинение за  нецелесъобразно похарчени почти 3 и половина милиона лева.

По-рано Боршош заяви, че не е извършил това, в което е обвинен и не е принуждавал когото и да било да извърши нещо противно на волята му, което мисли, че било доказано в хода на това производство.

Той заяви, че обвиненията на прокурорите са несъстоятелни, неаргументирани и напълно безпочвени. Определи ги като базирани на анонимни доноси и сигнали от уволнени или санкционирани от него служители.

„Големият проблем е, че тези обвинения спряха работата на един изключителен екип“, заяви той.

Бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев беше признат за виновен за това, че чрез принуда е занижил цени по сделки, но чу „невинен“ за занижаване на оценка. Той беше осъден условно по първите две обвинения – 3 г. с 5-годишен изпитателен срок, пише бТВ.

Съдия Милев посочи след произнасянето си, че има двама свидетели, които са заявили, че са били заплашвани с уволнение от Кръстев във връзка с обществените поръчки.

Присъдите подлежат на обжалване.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още