Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шефът на СДВР: Считаме Пепи Еврото за жив, според мен е в близка на нас страна

Закон и ред

Шефът на СДВР: Считаме Пепи Еврото за жив, според мен е в близка на нас страна

Шефът на СДВР: Считаме Пепи Еврото за жив, според мен е в близка на нас страна - Tribune.bg

„Нямам данни да е починал (Пепи Еврото). Считаме го за жив. Обявен е за издирване от 31.05.2023 и нашите екипи го търсят постоянно. По мои данни не се намира в България, повече информация не следва да давам. В близка на нас страна, според мен. С Нотариуса имат едно свързващо звено и това е бившата съпруга на Еврото – Любена, която е била близка приятелка на починалия Божанов. Според мен може би и бизнес партньор. Разпитана е“.

Това заяви пред БТВ директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов.

По думите му основният мотив за убийството на Нотариуса е финансов, а извършителят е действал професионално. Той съобщи още, че Мартин Божанов - Нотариуса е бил със сменени лични данни в продължение на 2 години, като лични документи с фалшивите имена и ЕГН не са му издавани.

„Между 1997 до 1999 година служител на ЕСГРАОН по неустановена причина е подал данни, с които Мартин Ангелов Божанов е бил Мартин Ангелов Ангелов и са променени последните 5 цифри от неговото ЕГН. Никога не е имал документ за самоличност с променено име и фамилия“, обясни комисарът.

Попитан дали има заподозрян за убийството на Божанов, Николов отбеляза, че има вътрешно усещане, „че скоро неуморният труд на колегите от сектор убийства ще се възнагради с успех“.

„Мотиви спрямо това лице със спорна репутация има много. Но действително имаме основен мотив, по който работим и мисля, че той ще се окаже коректен. По-скоро е финансов мотив“, подчерта той.

Относно това дали убиеца на Божанов е един, Николов коментира: „в общи линии изстрелите, които са произведени са три и считам, че са произведени от един човек с едно оръжие. Това показва и експертизата на гилзите. Изстрелите са произведени от 10-12 метра. Убийството е станало веднага след паркиране на лекия автомобил на паркомясто, което обикновено е използвал, и в момента на убийството е получил точен професионален изстрел в задната част на тила“.

„Свидетели установяваме и към настоящия момент. От това, което установихме в първоначалните огледи е, че е имало доста лица, преминавайки в близост, но за жалост те не са могли да го видят и не са подали своевременен сигнал, за да можем да създадем организация и да установим извършителя по горещи следи“, отбеляза още комисарят.

Според Николов Нотариуса не е бил притеснен непосредствено преди да го убият: „По никакъв начин той не е сигнализирал за притеснения. Маршрутът му е бил обичаен. Поведението му е било доста спокойно въз основа, на което ние не можем да кажем, че той е имал някакви притеснения за живота си“.

В СДВР са постъпвали сигнали за Божанов - общо 17 преписки и досъдебни производства от 2008 г. досега. „4 са досъдебни като по 3 от тях той е пострадал. И 1 е обвинен като извършител на измама. Отделно от това има 13 преписки, 8 от които са срещу него, останалите са от него спрямо конкретни лица“, обясни комисарят. Той уточни, че досъдебното от 2010 г. е за съмнение в имотна измама.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати