Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шефът на Агенцията за българите в чужбина обвинен в ръководене на престъпна група

Закон и ред

Шефът на Агенцията за българите в чужбина обвинен в ръководене на престъпна група

Шефът на Агенцията за българите в чужбина обвинен в ръководене на престъпна група - Tribune.bg
Снимка:

До момента с обвинения са четирима души, съобщиха от прокуратурата

Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев е обвинен в ръководене на организирана престъпна група за корупционни и други престъпления, съобщи bTV, като се позова на адвокатът му Николай Кокинов.

От думите му стана ясно, че сред обвинените не е зам.-председателят Димитър Димитров. Вчера заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви, че „се работи” с Димитров.

Междувременно от Специализираната прокуратура съобщиха, че вече са повдигнати обвинения на четири лица, сред които са председателят и главният секретар на агенцията. Информация по случая ще бъде оповестена на по-късен етап, добавиха от държавното обвинение.

Вчера бяха задържани над 20 души, а адреси в три града бяха претърсени, като от държавното обвинение посочиха, че разследват търговия с удостоверения за български произход, издавани на чужденци без основание за това.

Неофициално по 5000 евро са вървели българските лични документи за чужденци. Арестуваните са издавали по 30-40 документа на седмица. Чистата месечна печалба била 600-800 хил. евро.

Харалампиев е председател на ДАБЧ от май 2017 г.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още