Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шестима задържани за финансови престъпления

Закон и ред

Шестима задържани за финансови престъпления

Снимка:

Групата се е занимавала и с пране на пари

Шестима души са задържани за участие в престъпна група за финансови престъпления, оповести на брифинг Специализираната прокуратура, цитирана от  БГНЕС.

Групата се е занимавала и с пране на пари.

Над 200 души са били въведени в заблуждение, казаха разследващите, чиято работа по случая продължава.

„Касае се за група за извършване на финансови измами, но освен това и група, чиято цел е и пране на пари”, каза административният ръководител на СП Валентина Маджарова. Тя посочи, че сред задържаните са организаторите и основните движещи организираната престъпна структура.

„Групата е действала от 2017 г. до настоящия момент при изключителна конспиративност, като участниците в групата са много харизматични, изключително интелигентни хора, което, разбира се, способствало и за извършената от тях продължителна във времето престъпна дейност”, посочи още Маджарова.

Схемата, по думите на Маджарова, е била следна: Сключвани са договори за брокерство и пострадалите са били въведени в заблуждение с това, че сключвайки договор ще им се осигури закупуване на акции, които много скоро, бързо, в близко бъдеще, биха били много ликвидни и биха удвоили, утроили цената си.

„Всъщност това не е правено”, заяви тя.

Валентина Маджарова посочи и че измамените хора също са били интелигентни хора.

„Организираната престъпна група се състои от лица, които са високоинтелигентни, манипулативни и комбинативни и за целта начинът на подход към всеки един човек е бил индивидуален, с всеки един от тях е сключван отделен договор, поемани са индивидуални ангажименти и спрямо това каква е личността на човека, който идва да инвестира, се подхождало по различен начин”, каза заместник-директорът на ГДБОП Димитър Брайков.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още