Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След акцията в Комисията по хазарта: Прокуратурата решава кои от задържаните ще бъдат обвинени

Закон и ред

След акцията в Комисията по хазарта: Прокуратурата решава кои от задържаните ще бъдат обвинени

Снимка:

Общо 16 души бяха задържани

Очаква се днес да стане ясно ще има ли повдигнати обвинения и на кои от задържаните при вчерашната акция на МВР, ДАНС и прокуратурата в Комисията по хазарта.

Общо 16 души бяха задържани при акцията в Комисията и в няколко офиса на Васил Божков. 8 души бяха отведени за разпит от Комисията, включително и председателят ѝ Александър Георгиев.

Разследващите проверяват как и защо частни организатори на хазартни игри са плащали по-малко данъци, без намеса от страна на контролния орган.

За бизнесмена Васил Божков беше издадена е европейска заповед за арест. Той даде няколко интервюта по телефон, от които стана ясно, че се намира в чужбина, но локацията му остана загадка.

Задочно му бяха повдигнати 7 обвинения. Божков е обвинен за ръководител на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство в престъпление по служба.

„Ще положим всички усилия Божков да бъде доведен и изправен пред българския съд. Това е поредният олигарх, който е избягал от България. Не знам къде се намира Божков“, заяви вчера главният прокурор Иван Гешев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема