Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След акцията в Комисията по хазарта: Прокуратурата решава кои от задържаните ще бъдат обвинени

Закон и ред

След акцията в Комисията по хазарта: Прокуратурата решава кои от задържаните ще бъдат обвинени

След акцията в Комисията по хазарта: Прокуратурата решава кои от задържаните ще бъдат обвинени - Tribune.bg
Снимка:

Общо 16 души бяха задържани

Очаква се днес да стане ясно ще има ли повдигнати обвинения и на кои от задържаните при вчерашната акция на МВР, ДАНС и прокуратурата в Комисията по хазарта.

Общо 16 души бяха задържани при акцията в Комисията и в няколко офиса на Васил Божков. 8 души бяха отведени за разпит от Комисията, включително и председателят ѝ Александър Георгиев.

Разследващите проверяват как и защо частни организатори на хазартни игри са плащали по-малко данъци, без намеса от страна на контролния орган.

За бизнесмена Васил Божков беше издадена е европейска заповед за арест. Той даде няколко интервюта по телефон, от които стана ясно, че се намира в чужбина, но локацията му остана загадка.

Задочно му бяха повдигнати 7 обвинения. Божков е обвинен за ръководител на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство в престъпление по служба.

„Ще положим всички усилия Божков да бъде доведен и изправен пред българския съд. Това е поредният олигарх, който е избягал от България. Не знам къде се намира Божков“, заяви вчера главният прокурор Иван Гешев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати