Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арести в Комисията по хазарта, Божков не знаел какво става

Закон и ред

Арести в Комисията по хазарта, Божков не знаел какво става

Арести в Комисията по хазарта, Божков не знаел какво става - Tribune.bg
Снимка:

Арести в Комисията по хазарта. Въоръжени полицаи изкараха няколко държавни чиновници с белезници. Задържан е и председателят Александър Георгиев, съобщава БЛИЦ. Георгиев е отведен за разпит, съобщава БГНЕС. Информацията не е официално потвърдена.

Прокурори и полиция влязоха рано тази сутрин в Държавната комисия по хазарта.

Началникът по контрола на комисията Тодор Марков обясни пред медии, че все още не знае дали е задържан, или отведен за разпит, съобщава NOVA.

Започнахаи претърсвания в офиса на бизнесмена Васил Божков на улица „Московска“ №43 срещу храм-паметника „Свети Александър Невски“. Там се намира централата на компанията му „Нове Холдинг“. Според БНТ разследващи са влезли и в офиса на Божков е бившата резиденция на Тодор Живков в природен парк „Витоша“, която собственикът на Левски ползва.

Самият Васил Божков е напуснал страната още в неделя, съобщи Bulgaria on air.

„Нищо не знам. Мен да ме издирват? Никой не ме издирва, никой не ми се е обаждал.“ Това заяви пред БГНЕС Васил Божков. „Не знам какво се случва, добави Божков. Като разбера, може би ще коментирам. Нищо не знам в момента. На разположение съм на органите по всяко едно време“, допълни Божков.

В края на миналата година прокуратурата съобщи, че започва проверка на големите фирми за залози у нас. Беше образувано разследване за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение.

Cпeцпрoкурaтурaтa e изиcкaлa oфициaлни cпрaвки oт Държaвнaтa кoмиcия пo хaзaртa (ДКХ) дaли ca нaлaгaни принудитeлни aдминиcтрaтивни мeрки пo Зaкoнa зa хaзaртa (oтнeмaнe нa лицeнз) нa кoмпaниитe "Eврoфутбoл", "Eфбeт", "Eфбeт пaртнeрc", "Нoвe хoлдинг" и "Eврoфутбoл лимитeд", cъoбщиха тогава държaвнoтo oбвинeниe.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети