Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След експлозията в „Арсенал”: Разпоредиха проверка на всички оръжейни заводи и складове в 6 области

Закон и ред

След експлозията в „Арсенал”: Разпоредиха проверка на всички оръжейни заводи и складове в 6 области

След експлозията в Арсенал: Разпоредиха проверка на всички оръжейни заводи и складове в 6 области - Tribune.bg
Снимка:

Целта е да се установи спазват ли се условията и реда за провеждане на периодични обучения и инструктажи

Апелативна прокуратура в Пловдив разпореди да бъде извършена проверка по реда на надзора за законност във всички предприятия и места за производство и съхранение на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия на територията на апелативния съдебен район, който включва областите  Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Това става по разпореждане на Тодор Деянов, апелативен прокурор на Пловдив.

Проверката ще бъде възложена от шестте окръжни прокуратури в региона – Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали, на съответните контролни органи – дирекциите „Инспекция по труда“ и на Областните дирекции на МВР във връзка със спазване на нормите по Закона за здравословните и безопасни условия на труд и на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.  

Целта е да се установи спазват ли се условията и реда за провеждане на периодични обучения и инструктажи на работниците и служителите в тези предприятия по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, както и технологичните инструкции за работа с оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия. Ще се проверява и дали длъжностните лица изпълняват задълженията си по горепосочените два закона и издадените на тяхна база подзаконови нормативни актове.

Срокът за приключване на проверката е едномесечен.     


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати