Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След Иванчева – и Местан ще съди прокуратурата за клевета

Закон и ред

След Иванчева – и Местан ще съди прокуратурата за клевета

След Иванчева – и Местан ще съди прокуратурата за клевета - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ДОСТ обвини Румяна Арнаудова в лъжа – нямал нито едно нарушение на пътя от 2013 насам

Лютви Местан обвини прокуратурата в злонамерени лъжи и обяви, че ще си търси правата в съда.

Изказването на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, че от 2013 г. до сега политикът има в сила 1 наказателно постановление, 1 акт и 13 фиша за превишена скорост, Местан определи като скандални.

„Нямам нито едно нарушение на пътя и за да го докажа ще искам КАТ да ми предостави всички фишове и глоби от 2013-та година насам. Нарушенията на пътя, за които прокуратурата съобщава, са направени от други хора, шофирали автомобилите на ДПС. Ще заведа дело за квалифицирана клевета срещу прокуратурата“, предупреди Местан.

Той се обяви за „честно и обективно разследване“, което да установи истината за катастрофата и на тази основа да се определи отговорността.

„До днес избрах мълчанието като израз на съпреживяване на огромната мъка на родителите, роднините и близките на загиналото бебе. Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, водач на БМВ-то, което удари колата, която управлявах. Но аз знам, че няма по-страшна истина от тази, която те прави виновен за смъртта на собственото ти дете. Затова мълчах. Лъжите обаче набраха такава скорост под специалния надзор на прокуратурата, че не мога да стана съучастник в добре планиран сценарий за изграждане на образа на злодея, убиец на дете, само защото това би обслужило някои политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ”, заяви Лютви Местан.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати