Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След напрежението сред мигранти: Двама министри проверяват сигурността на границата ни

Закон и ред

След напрежението сред мигранти: Двама министри проверяват сигурността на границата ни

Снимка:

Вътрешният министър Маринов и министърът на отбраната Каракачанов ще посетят ГКПП "Кулата"

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще посетят ГКПП "Кулата" и района на граничния пункт, където ще инспектират създадената организация за охрана на държавната граница.

Заедно с тях в граничния район ще бъдат и ръководни служители на ГД „Гранична полиция“ и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Вчера премиерът Бойко Борисов свика спешно съвещание по темата – сигурност на границите ни, след като няколко дни имаше напрежение сред мигрантите в Гърция и Търция.

Имаше слухове, че е възможно големи групи нелегални емигранти да тръгнат към българската граница, за да стигнат до Германия. Вчера вътрешният и военният министър бяха категорични, че ситуацията по границите ни е спокойна и има предварителни планове за действие при евентуална криза. България има готовност в рамките на 24 часа да бъдат мобилизирани 1200 военни на границата ни, тъй като възможността от движение на мигратите не е отпаднала, обясни вчера Каракачанов.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив