Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След смъртта на 9-годишното момче – работи се по версия за склоняване към самоубийство

Закон и ред

След смъртта на 9-годишното момче – работи се по версия за склоняване към самоубийство

След смъртта на 9-годишното момче – работи се по версия за склоняване към самоубийство - Tribune.bg
Снимка:

Вкъщи нямаме отрови и никакви лекарства, казва бабата на починалото дете в Кардам

Досъдебното производство за смъртта на 9-годишно момче в Кардам е образувано по член чл. 127, ал.1 от НК. Това е престъпление за склоняване към самоубийство. Момчето загина в неделя вечерта, а двете му сестри на 11 и 6 години бяха приети в болница. Другите три деца от семейството пък бяха настанени в лечебно заведение за изследвания вчера. Първоначалната информация беше за хранително натравяне, но все още то не е потвърдено от извършените изследвания.

„Насочени сме, естествено, от лекарите към отравяне, тъй като три деца от това семейство са били със симптоматиката, която е имало и починалото дете за съжаление. Химически експертизи са назначени, съдебно-медицинска експертиза, взети са вътрешно-органни части, които са изпратени във ВМА в София”, уточни ръководителят на районната прокуратура Йорданка Чанева, цитирана от bTV.

„Вкъщи нямахме никакви лекарства. Нямаха нищо. Нямаме отрови, откъде отрови? Те даже ме попитаха за нафталин, за спирт. Той е голям, той не може да вземе такива работи, той никога не е взимал такива работи, без да ни пита”, каза бабата на починалото момче Стоянка Йорданова.

За да се изключи хранително отравяне са взети проби, както от училищния стол, така и от магазина, от който са пазарували близките на децата. Той е и временно запечатан.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема