Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След спецакция на ГДБОП: Иззеха над 2000 фалшиви маркови стоки във Велико Търново

Закон и ред

След спецакция на ГДБОП: Иззеха над 2000 фалшиви маркови стоки във Велико Търново

След спецакция на ГДБОП: Иззеха над 2000 фалшиви маркови стоки във Велико Търново - Tribune.bg
Снимка:

Иззети са и технически средства, с които се е извършвало администрирането на интернет страници и такива в социалните мрежи

Служители на ГДБОП и полицията във Велико Търново иззеха над 2000 артикула, носещи запазени търговски марки, съобщиха от МВР.

Спецоперацията по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост, свързани с незаконно разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, е реализирана през днешния ден на територията на града.

Действията са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност“-ГДБОП и ОД на МВР, под ръководството на Районната прокуратура. В хода на операцията са проверени два търговски обекта и складове към тях, където са установени над 2000 артикула – дамски и мъжки дрехи, чанти и други аксесоари – всичките, носещи запазени търговски марки.

МВРМВР

МВРМВР

Иззети са и технически средства, с които се е извършвало администрирането на интернет страници и такива в социалните мрежи, чрез които се е осъществявала търговската дейност.

В хода на разследването е установено, че продажбата на стоките, носещи запазени търговски марки, се е извършвала без необходимото по закон съгласие на носителите на правата върху съответните марки.

МВРМВР

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава.

Поредната операция на МВР в защита правата върху интелектуалната собственост е част от предприетите активни мероприятия по плана за действие срещу този вид престъпни посегателства, който се осъществява в рамките на Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпни заплахи (EMPACT), по която ГДБОП е ръководител на европейската група, която работи по линия на противодействие на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати