Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След стрелба по автобус в Пловдив: 14-годишно момче и служителка на МВР са пострадали (Обновена)

Закон и ред

След стрелба по автобус в Пловдив: 14-годишно момче и служителка на МВР са пострадали (Обновена)

След стрелба по автобус в Пловдив: 14-годишно момче и служителка на МВР са пострадали (Обновена) - Tribune.bg
Снимка:

Извършителите на деянието – момчета на 14 и 15 години, са стреляли хаотично с пневматични пистолети

Момче на 14 години и служителка на МВР са пострадали след стрелба по автобус от градския транспорт в Пловдив, съобщиха от полицията.

Прокуратурата води разследване във връзка със случая, съобщиха от обвинението.

На 23 февруари, около 14:30 часа е бил подаден сигнал от шофьор от градския транспорт, че докато е бил на спирка в квартал „Христо Смирненски“, срещу ул. „Юндола“, са били произведени изстрели.

Един от тях е счупил предното обзорно стъкло на превозното средство. Сформирана е дежурно-оперативна група, която е посетила местопроизшествието. При извършения оглед са били иззети и веществени доказателства – сачми.

При проведените оперативно-издиравателни мероприятия са били установени извършителите на деянието – две непълнолетни момчета, на 14 и 15 г. - ученици.

Едното от тях, в присъствието на баща си, е закупило пневматичен пистолет от оръжеен магазин в Пловдив.

Детето се похвалило на приятеля си, който също отишъл и закупил сам същия пистолет. Двамата непълнолетни се качили в апартамента на едното дете, откъдето от тераса на шестия етаж, стреляли по преминаващи хора и автомобили в продължение на около един час.

Освен увреденото стъкло на автобуса, има пострадали - непълнолетно момче на 14 г., което се е намирало на улицата, и в чиято ръка попаднали два от изстрелите, както и полицейска служителка, която не е била на работа и не е била с униформа. При нея сачмите са преминали непосредствено до главата.   

Двете непълнолетни момчета са задържани за срок до 24 часа. По отношение на тях наблюдаващият прокурор е постановил мярка по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – настаняване в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към ОД на МВР за определен срок. Там пребивават лица с противообществени прояви.

Подробности по случая бяха изнесени на брифинг на Районна прокуратура и ОД на МВР, в който участваха Петър Петров, районен прокурор, и ст. комисар Васил Костадинов, директор на полцията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати