Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Службите за сигурност с регулярни срещи заради миграционния натиск

Закон и ред

Службите за сигурност с регулярни срещи заради миграционния натиск

Службите за сигурност с регулярни срещи заради миграционния натиск - Tribune.bg
Снимка:

МВР, Министерство на отбраната и Външно министерство със срещи за засиления миграционен натиск по границите ни с южните съседки.

Представени са доклади за състоянието и възможностите за противодействие на миграционния натиск по държавните ни граници и във вътрешността на страната. Обсъдени са и конкретни действия във връзка със защита на националната сигурност. Регулярни срещи ще се провеждат съобразно динамиката, свързана с миграционните процеси.

Първата среща е проведена в четвъртък в изпълнение на решенията, взети по време на Консултативния съвет по национална сигурност /КСНС/ при президента Румен Радев. Обсъдени са били действията при повишен миграционен натиск по държавните граници на страната с Република Турция и Република Гърция.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашко е провел среща с Н. Пр. Айлин Секизкьок, посланик на Турция в София. Те са обсъдили актуални въпроси в контекста на регионалното сътрудничество и двустранните отношения в областта на вътрешните работи и сигурността. Те дадоха висока оценка за конструктивния политически диалог и партньорство между България и Турция. Има готовност за продължаване на редовния диалог на всички равнища, както и за разширяване и задълбочаване на сътрудничеството в приоритетни области и по конкретни въпроси.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети