Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Анонимни свидетели свързват Гешев с приятелския кръг на Нотариуса, прокуратурата проверява/ ОБНОВЕНА/

Закон и ред

Анонимни свидетели свързват Гешев с приятелския кръг на Нотариуса, прокуратурата проверява/ ОБНОВЕНА/

Анонимни свидетели свързват Гешев с приятелския кръг на Нотариуса, прокуратурата проверява/ ОБНОВЕНА/ - Tribune.bg
Снимка:

Разследващите проверяват дали бившият главен прокурор и Мартин Божанов са се познавали

Двама анонимни свидетели свързват бившия главен прокурор Иван Гешев с приятелския кръг на убития Мартин Божанов Нотариуса, твърдят източници от разследването пред Нова телевизия. Според тях той е посещавал и частния му клуб SS. Вече са били разпитани магистрати, а прокуратурата започва проверка на твърденията. Още вчера Иван Гешев заяви, че не познава Мартин Божанов.

Държавното обвинение ще проверява дали Иван Гешев е бил част от кръга на Мартин Божанов. Ако твърденията на свидетелите се окажат верни, то бившият главен прокурор ще бъде извикан да даде обяснения. В ефира на „Събуди се” за такива връзки заговори и адвокат Михаил Екимджиев, който е адвокат на съдия Цариградска, заплашвана от Нотариуса, по делото ѝ в Страстбург.

„Нито Пеевски е разпитан, нито Сарафов е разпитан, нито г-н Цацаров, нито Гешев. Аз казвам, че се демонстрира нежелание да се разследва в правилните посоки, а се хвърлят някакви пушилки, димки”, заяви адвокат Михаил Екимджиев.

Иван Гешев контрира през социалните мрежи и определи обвиненията към него като инсинуации, с които „искат да отклонят вниманието от разпада на държавата”. И се закани да заведе нови дела.

На този фон бившият вътрешен министър Цветан Цветанов намира връзка между случая с Божанов и схемата около „8-те джуджета”.

„Не може в тази част съдебната система или прокуратурата да е била безучастна, не може в тази част и изпълнителната власт в МВР да е било безучастно. Защото по публикации, които излязоха, полицейски патрули са охранявали или осигурявали периметър на „8-те джуджета” и на Нотариуса. Подходът е един и същ за едни и същи хора, за хора с един и същи профил”, заяви Цветанов.  

Според адвокат Екимджиев комисията, която депутатите създадоха в парламента по казуса Божанов, няма да доведе до желания за обществото резултат, ако не бъдат допълнени правомощията ѝ.

„Народното събрание трябва да вземе „ad hoc” решение, с което да овласти тази комисия да разследва, да слуша веществените доказателства, СРС-та. Това е единственият начин да стигнем някъде по-дълбоко”, заяви адвокат Екимджиев.

„Изглежда се върви в посока не да поправим системата, а да „сменим бушоните”. Ако е така единият „нотариус” ще бъде заменен от друг”, заяви Цветлин Йовчев, бивш председател на ДАНС и бивш вътрешен министър.  

„Там не се ли вкара „8-те джуджета”, няма как да стигне до истината”, смята Цветан Цветанов.Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати