Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. „Таксиметров шофьор“ твърди, че е собственик на къщата, където задържаха Арабаджиеви

Закон и ред

„Таксиметров шофьор“ твърди, че е собственик на къщата, където задържаха Арабаджиеви

Таксиметров шофьор твърди, че е собственик на къщата, където задържаха Арабаджиеви - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата започва производство срещу Георги Семерджиев-Шопа за укривателство

Мъж, който е таксиметров шофьор, твърди, че е собственик на луксозната къща в Испания, където бяха заловени семейство Арабаджиеви. Това става ясно от репортаж на Нова ТВ от Кабрера де Мар. Докато снимат огромното имение, екипът получава телефонно обаждане, в което ги заплашват с полицията.

„Аз съм собственикът на къщата, за който си мислите, че съм в затвора. Аз работя като таксиметров шофьор”,  заявява мъж по телефона на репортера Владислава Тричкова. Обаждането е от телефона на един от служители в къщата. „Нямате право да снимате там, сега ще викна полиция, ще ви задържат. Нямате пари да си платите гаранцията”, заплашва мъжът по телефона.

В репортажа са снимани двама мъже, които работят в луксозния имот, но не казват за кого работят.

Смята се, че къщата е собственост на Георги Семерджиев-Шопа, който бе задържан заедно с тях вчера.  Днес стана ясно, че прокуратурата започва производство срещу него за укривателство.

Георги Семерджиев се издирва със заповед за арест от швейцарските власти по обвинение за трафик на наркотици в особено големи размери. По-рано пред агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че издаденият международен сигнал за издирването му е заличен.

Предстои да започне процедура за екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви, като до 15 дни те могат да бъдат върнати в България. Не е ясно откога двамата са се укривали в испанското имение, като се предполага, че са там от самото начало след започване на тяхното издирване.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати