Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Трета жертва на убийците от Негован?

Закон и ред

Трета жертва на убийците от Негован?

Снимка:

Трета жертва изплува покрай ареста на двамата задържани за убийството на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, сочи журналистическо разследване на "България Днес". Останките на застреляните бяха открити в пет бидона в езерото край софийското село Негован преди две седмици. За жестокото престъпление бяха арестувани двамата строителни работници Пламен Шляпашки и Георги Нанчев от София.

Оказа се, че преди двамата да бъдат закопчани, любителят на бързи мотори Пламен Шляпашки се е замесил в имотна измама с апетитен апартамент в квартал "Гео Милев", пише вестникът. Става дума за жилище малко над 100 квадратни метра, което е изтъргувано за скромната сума от 112 500 лв., при пазарна цена поне два пъти по-висока. 85-годишната собственичка на жилището Цветанка издъхва при съмнителни обстоятелства през миналия септември, разказва една от трите ѝ дъщери пред "България Днес".

Пламен Шляпашки се появил в блока преди повече от година. Съседка го засякла в асансьора и разменили няколко изречения, докато пътували към последния етаж на блока. Пред жената той казал, че е майстор и идва да ремонтира апартамента на Цветанка. Сложил пръст на устата като знак към комшийката да си мълчи и влязъл в дома на възрастната жена.

Връзката на Шляпашки с пенсионерката станала чрез нейната дъщеря. Тя била колежка с него в Техническия университет и споделила, че жилището има нужда от ремонт. Колко пъти е ходил Шляпашки в апартамента и какво е правил, наследничките на баба Цветанка само подозират.

На 7 септември 2018 г. една от дъщерите ѝ получила обаждане от Окръжна болница, че майка ѝ е получила удар и е в интензивното. Два дни по-късно пациентката издъхва.

"Съжалявам, че не поискахме ексхумация, защото смъртта на майка ми е много съмнителна - или някой я е ударил и е паднала, или някой ѝ е казал, че апартаментът ѝ вече не е неин", обяснява дъщерята на починалата жена пред „България днес“. Наследничката разбира за криминалната продажба два-три месеца по-рано съвсем случайно. Оказва се, че баба Цветанка не е плащала сметки за ток, а когато дъщеря ѝ отишла да покрие задълженията, разбрала, че партидата вече се води на друг човек.

При последвалата проверка се оказало, че апартаментът е продаден. Негов собственик по документи е жител на малък град край Перник, показа проверка на "България Днес" в Имотния регистър. Според запознати въпросният "новодомец" неведнъж е ходил на адреса заедно с касапина Пламен Шляпашки. Самият Пламен от своя страна бил пълномощник по сделката с жилището на бабата. По тази причина неговото име се появява в исковата молба на наследниците за разваляне на покупко-продажбата.

"След смъртта на майка ми в жилището не намерихме нито стотинка, а тя имаше доста пари. Освен уж получените от продажбата на апартамента тя имаше и суми от сделка със земя в квартал "Слатина". Въпросният Пламен Шляпашки се появи в дома на майка ми в деня, в който ни се обадиха от болницата, че е получила удар. Изрази загриженост за състоянието й. Мога да го опиша като човек, който вдъхва доверие и дава сигурност", описва задържания Шляпашки дъщерята на баба Цветанка. Тя подозира, че до заграбването на жилището се е стигнало с натиск върху майка ѝ или чрез фалшификация на подписи и документи. Те са били в апартамента, до който достъп като майстор и като загрижен и отзивчив колега на сестра ѝ е имал Пламен Шляпашки.

Новият собственик правил два пъти опити да влезе във владение на имота, но те са пресечени, тъй като в момента сделката е блокирана заради исковата молба на наследниците.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив