Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ценко Чоков и жена му на съд за фалшиви договори за аренда

Закон и ред

Ценко Чоков и жена му на съд за фалшиви договори за аренда

Ценко Чоков и жена му на съд за фалшиви договори за аренда - Tribune.bg
Снимка:

Районна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу Ценко Чоков и жената, с която живее на семейни начала - Ц.Н.

Според прокуратурата, в качеството си на кмет на с. Галиче, Чоков се е възползвал от правото си да изпълнява нотариални функции. Така той е съставил нотариални удостоверявания на подписи на 11 лица върху пълномощни, които били подписани без тяхно присъствие и знание. 

В продължение на дълъг период от време Чоков бил земеделски производител и собственик на животновъден обект. Сключвал множество договори за аренда и наем със собственици на земеделски земи в района на с. Галиче. Дейността по отглеждането на животни се водела на името на жената, с която той живеел на семейни начала – обвиняемата Ц.Н. Тя го упълномощила да я представлява пред всички органи във връзка с управлението на дейността.

След изтичането на договорите за аренда, Ценко Чоков е използвал данните, които имал, за да състави нови договори без знанието на собствениците им. За целта от тяхно име били изготвени 11 пълномощни, с които обвиняемата Ц.Н. била упълномощена да подписва договори, посочват от прокуратурата.

Полагането на подписите и ръкописното изписване на имената на упълномощителите било извършено от неустановени лица.

Тези неистински частни документи били удостоверени от Ценко Чоков в качеството му на длъжностно лице, след което обвиняемата ги представила пред нотариус.

Впоследствие съставените по този начин договори за аренда - без знанието и съгласието на собствениците на земеделските имоти, послужили като основание на обвиняемият Чоков да ги обработва и да ги завява за подпомагане за срок от 10 години, допълват от прокуратурата.

Такива договори били „сключвани“ и с починали лица, чиито наследници също не били информирани.

В хода на досъдебното производство са били назначени и изготвени съдебно-почеркови и технически експертизи. Според заключенията им, подписите и ръкописните текстове за упълномощител в пълномощните не са изпълнени от титулярите – лицата за които се отнасят, а чрез опит за тяхното имитиране.

С действията си обвиняемият Ц.Ч. е извършил документно престъпление. В кръга на службата си той е съставил официални удостоверителни документи - нотариални удостоверявания на подписи на 11 лица върху пълномощни, в които удостоверил неверни обстоятелства. В действителност те не били положени пред него от титулярите.

Неговият съучастник – обвиняемата Ц.Н., съзнателно се е ползвала от неистински удостоверителни официални документи, на които е придаден вид, че изхождат от 11 различни лица. В тях е било отразено, че те са я упълномощили да действа от тяхно име и за тяхна сметка относно собствените им или наследствени земеделски земи, което не било вярно, посочват още от държавното обвинение.

Предстои делото да продължи в съда.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ценко Чоков, съд
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети