Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Турските власти хванаха 63 кг наркотик от България за Истанбул, петима са задържани

Закон и ред

Турските власти хванаха 63 кг наркотик от България за Истанбул, петима са задържани

Снимка:

Българин се подозира като лидер на групата

63 кг наркотик / скънк, вид силен канабис/, внесен нелегално от България, с намерение да бъде пласиран в Истанбул е бил открит от турската жандармерия в пограничния окръг Къркларели.

Действията са били предприети по сигнал, че се подготвя нелегален трансфер на наркотици през българско-турската граница.

След извършено от властите проследяване наркотикът е бил открит в автомобил с българска регистрация, който пътувал за Истанбул с петима пътници.

Единият от тях е български гражданин с инициали Е. К. (40-годишен), за когото се подозира, че е бил лидер на престъпната група, посочват турски медии.

Наркотикът е бил намерен в няколко тайника от специално обучено куче. Задържани са петимата пътници на колата и са предадени на съда, информира агенция ИХА.

Според турските митничари стойността на контрабандната пратка се изчислява на 6,3 млн. турски лири (над 440 хиляди евро).

Във връзка със случая турската полиция е предприела обиски на различни адреси в Къркарели, Одрин и Истанбул. Иззети са три автомобила с нередовна регистрация, две радиостанции, джиесеми, големи суми в евро и български лева.

Установено е, че контрабандистите са сменили колите, преди да пресекат от България турската граница.

Разследват се връзките на групата както в Турция, така и в България.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема