Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Убиецът на българския граничар Петър Бъчваров призна, че стрелял срещу светлината и бил пиян

Закон и ред

Убиецът на българския граничар Петър Бъчваров призна, че стрелял срещу светлината и бил пиян

Убиецът на българския граничар Петър Бъчваров призна, че стрелял срещу светлината и бил пиян - Tribune.bg

Съдът в Одрин заседава по делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров. На заседанието присъства и вътрешния министър Калин Стоянов, придружен от зам.-директора на ГД „Гранична полиция“ Петър Джигов.

„Вярвам на турското правосъдие“, заяви Калин Стоянов.

Преди началото на заседанието Калин Стоянов заяви, че МВР няма да предявява претенции за щетите по служебния автомобил, с който полицаят Петър Бъчваров и военнослужещият Рашко Рашков са патрулирали на българо-турската граница.

По време на заседанието майката на убития полицай Петър Бъчваров поиска обвиняемият Енгин Ергуван да я погледне в очите и да ѝ каже защо е убил сина ѝ, при условие че знае, че българските граничари не преминават границата, съобщава БНТ. Енгин Ергуван не го направи.

Днес пред турския съд показание даде и военнослужещият Рашко Рашков. Той подкрепи досегашни си показания, но ги допълнителни, разказвайки за серия от стрелби по него, докато се е опитвал да се скрие. Той самият също е отвърнал на стрелбата. Най-напред е стрелял с халосен патрон, а след като стрелбата по него е продължила, е презаредил оръжието и е преминал на автоматичен режим.

Рашко Рашков каза пред съда, че това е било брутално убийство, извършено по най-наглия начин.

Енгин Ергуван заяви пред Рашко Рашков, че съжалява затова, което му е причинил, че е стрелял случайно срещу светлината и че е бил пиян.

Въпреки че българската държава се отказа от претенциите си за имуществени щети, съдът поиска да бъде изпратен опис и експертиза за тях.

Следващото заседание е на 6 февруари.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати