Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Убиецът от Сотиря намира присъдата си за „нехуманна“, обжалва я

Закон и ред

Убиецът от Сотиря намира присъдата си за „нехуманна“, обжалва я

Убиецът от Сотиря намира присъдата си за нехуманна, обжалва я - Tribune.bg
Снимка:

За прекомерна и нехуманна намира присъдата си Мартин Трифонов, който е признат за виновен за блудствени действия и убийство по особено жесток начин на 6-годишно момиченце от Сотиря. Поредна жалба, този път до Върховния касационен съд, срещу доживотната си присъда без право на замяна, съобщи „Монитор“. Трифонов настоява за изменение на присъдата, каза адвокатът на близките на жертвата Сиво Сивов.

Делото е насрочено за 19 февруари.

Миналата година магистратите от бургаския апелативен съд потвърдиха присъдата на първата инстанция.

Трифонов получи възможно най-строгото наказание за това че на 15 август 2019-а г. е направил опит за съвкупление с 6-годишното дете, като я принудил към това със сила и я привел в безпомощно състояние. За това престъпление съдът го е осъдил на 20 години затвор. Други 10 години са му били присъдени за извършени действия с цел удоволетворяване сексуални щения за повторен път, тъй като вече е осъждан за блудство през 2017 година.

Максималната присъда „доживот“ без право на замяна е за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Сливенският окръжен съд осъди Трифонов да заплати 600 000 лв кръвнина на гражданските ищци.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Пацо Не ви ли се срува странно, че извергът е още жив?!
Такива случаи затъмняват съзнанието ми и ме отдалечават до хоризонта от разбирането на "илюзията за човешките права". А хоризонтът е нещо непрекъснато отдалечаващо се...
22.01.2021 15:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати