Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. В таен чат: Шестокласници обсъждат продажбата на наркотици

Закон и ред

В таен чат: Шестокласници обсъждат продажбата на наркотици

В таен чат: Шестокласници обсъждат продажбата на наркотици - Tribune.bg
Снимка:

„Полицията в София е засичала деца в шести клас да обсъждат в чат групи цени, дози и места за продажба на наркотици“,  разказа пред БНР инспектор Петьо Петков от столичната полиция.

Той уточни, че пласирането на дрога сред учениците вече става в затворени групи в интернет, където се комуникира с кодове.

Децата посягат първо към марихуаната, а след това и към синтетичните наркотици. Инспектор Петьо Петков от сектор „Наркотици“ на СДВР обяснява:

„Лошото е, че марихуаната, която се предлага на нашия пазар, е с по-силно активно вещество в повечето случаи. От синтетичните наркотици водещ от няколко години е т.нар. „кристал“.

Пласирането на наркотиците се случва основно в интернет.

„Така наречените „кодирани пространства“, чатовете, са най-различни и се гони една анонимност при кореспонденцията. Има групи на класове, в които има чатове, не толкова за разпространение, колкото за обяснение – каква е цената, къде може да се намери, какъв е начинът и какво трябва да се каже“, посочва още Петков.

„Полицията в София е засичала и затворена чат група на шестокласници, в която свободно са били обсъждани цените, качествата и грамажа на отделните видове наркотици. В групата освен шестокласниците е бил и младеж на 20 години“, обяснява инспектор Петков.

В момента на пазара на наркотици в София цари хаос твърди още той:

„Всеки по един или друг начин може да се сдобие с определени вещества, да ги надгради и да ги продаде за това, което се търси“. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети