Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВАП сезира институциите за строителството в чашката на язовир „Искър“

Закон и ред

ВАП сезира институциите за строителството в чашката на язовир „Искър“

ВАП сезира институциите за строителството в чашката на язовир Искър - Tribune.bg
Снимка:

При данни за престъпление ще се разчита и на МВР

Върховна административна прокуратура /ВАП/ сезира компетентните институции във връзка с информация в медиите, в която се споменава незаконно строителство в чашката на язовир „Искър“, нерегламентирано изсичане на дървесна растителност и замърсявания.

ВАП разпореди на служебния министър на земеделието храните и горите, служебния министър на околната среда и водите, служебния министър на регионалното развитие и благоустройството и на столична община да бъде извършена проверка, свързана с обстоятелствата по случая.

По време на проверката  е необходимо контролните органи да установят има ли нерегламентирано изсичане на дървета и незаконно строителство в чашката на язовир „Искър“, както и да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки, с цел защита сигурността на населението.

До ВАП следва да бъдат изпратени доклади, в които да са отразени посочените констатации, допуснати нарушения, образувани административни и административнонаказателни производства, както и мерките за преустановяване на нарушенията. Трябва да бъдат включени и всички данни за наличието на действия или бездействия от страна на административни органи. 

Ако в хода на работата по случая бъдат установени и данни за престъпление, следва да се сезира компетентната прокуратура и структури на МВР.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати