Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Въпреки тормоза и заканите на Радостин Василев, съдът реши - ресторант 101 Bar and Dinner работи отново

Закон и ред

Въпреки тормоза и заканите на Радостин Василев, съдът реши - ресторант 101 Bar and Dinner работи отново

Въпреки тормоза и заканите на Радостин Василев, съдът реши - ресторант 101 Bar and Dinner работи отново - Tribune.bg
Снимка:

Преди дни НАП се похвалиха, че са затворили за 14 дни голям столичен ресторант, намиращ се в кв. Дианабад, заради нарушение на изискванията за регистриране и отчитане на продажбите. 3 дни след  затварянето на ресторант 101 Bar and Dinner обаче, съдът реши - заведението отново да  работи! Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Това става ясно от позиция на собствениците на ресторанта.

Ето я и нея:

"Акцията на органите на приходната агенция в ресторант 101 Bar and Dinner е част от масирани проверки на редица институции (сред които дори ДНСК по искане на заместник - министър за обстоятелствена проверка в най-кратък срок), след подаден сигнал от заведението на 04.04.2022 г. до СРП срещу действащ министър и предоставянето на видео материали от заведението на икономическа полиция. 

За институционален тормоз бяхме подготвени от въпросния министър (Радостин Василев - бел.ред.) още след негово интервю пред Сашо Диков по телевизия „Евроком“ на 13.05.2022 г., където министърът възмутено заяви, че срещу него е подаден сигнал и че ще впрегне всички държавни институции да раздават справедливост, като заяви, че предстоят „разпити“ и „изземвания“ с цел да се затвори заведението. Ето какво още каза в интервюто въпросният министър:

„И сега правим пълна проверка и ако има нарушения прекратяваме договора и освобождават обекта. Това правим. Има ли, няма ли връщане.“

„Подал съм до ГДБОП сигнали, сега ще ги разпитват, започват да ги изземват нещата.“

„Държавата поетапно влиза в своите функции.“

За 6 поредни дни в ресторант 101 Bar and Dinner са извършени 10 проверки - „явни“ и като „таен клиент“ от 22 служители на НАП. Не е установено укриване на приходи, напротив видно от съставените протоколи за направените контролни покупки е издаден касов бон. Данните във фискалното устройство напълно съответстват с данните в касовата книга, дневните отчети, както и с подадените месечни справки към НАП.

Затварянето на 101 Bar and Dinner е мотивирано от НАП с цитирам „следва да се защитят особено важни държавни интереси“. Неистина е и твърдението на господин Спецов в национален ефир, че има много други заведения затворени при такива обстоятелства.

Съдът отменя мярката като я определя като неоснователна и незаконосъобразна и ОСЪЖДА НАП да заплати сумата от 650 лева. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Чрез кризисен ПР ход в национален ефир, директорът на НАП г-н Румен Спецов направи неуспешен опит да убеди обществеността, че затварянето на ресторант 101 Bar and Dinner, след подаден до СРП сигнал срещу действащ министър, не е институционален тормоз и репресия. Във връзка с невярната информация изнесена от господин Спецов относно наемната цена на обекта: 

Реално направените инвестиции в комплекса, надлежно доказани с разходни документи и декларирани пред НАП са за 3 451 005 лева без ДДС. Инвестициите са част от наемната цена. Всички направени подобрения, като и новопостроеният ресторант остават собственост на НСБ след изтичане на срока на договора. Цитираните инвестиции правят наемателя най-големия инвеститор в НСБ.

Недопустимо е в държава членка на Европейския съюз заради подаване на сигнал срещу министър да се затваря бизнес. Именно затова ще сезираме всички компетентни органи и заинтересовани институции в България и ЕС.

С удоволствие съобщаваме на клиентите на 101 Bar and Dinner, че могат да заповядат в ресторанта!"

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати