Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Васил Божков и съдружникът му обжалват решението за 72-часово задържане

Закон и ред

Васил Божков и съдружникът му обжалват решението за 72-часово задържане

Васил Божков и съдружникът му обжалват решението за 72-часово задържане - Tribune.bg
Снимка:

Жената му иска по-малка парична гаранция, прокуратурата иска „задържане под стража“

Апелативният специализиран съд ще заседава по искането на Васил Божков и съдружника му Георги Попов срещу прокурорското постановление за задържането им за 72 часа.

Двамата са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата иска от местните власти Божков и Попов да бъдат екстрадирани в България. В случай, че искането за екстрадиция бъде уважено, при пристигането си у нас ще бъдат задържани за 72-часа, която прокурорска мярка те обжалват днес.

Съдът ще реши окончателно и мярката за неотклонение на жената на Васил Божков. Елена Динева е с наложена мярка „парична гаранция“ от милион и половина лева. Тя обжалва размера, а прокуратурата иска „задържане под стража“.

Вчера съдът потвърди паричната гаранция в същия размер - 1,5 млн. лв. на друг, сочен за член на групата на Божков - Александър Тумпаров.

Последните обвинения, които бяха повдигнати задочно на Божков, са за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности. По този начин обвиненията срещу бизнесмена, който е арестуван в ОАЕ, стават 11. Божков беше обвинен за организиране и ръководене на престъпна група, действала на територията на цялата страна от 2014 година. Групата е извършвала принуда, подкупи и други престъпления. Освен това е ощетила хазната, като не е внесла над 500 млн. лв. от лотарийни игри.

Освен това прокуратурата води разследване срещу хазартния бос по данни за убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема