Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Възрастна жена хвърли над 5 хиляди лева на мним полицай

Закон и ред

Възрастна жена хвърли над 5 хиляди лева на мним полицай

Възрастна жена хвърли над 5 хиляди лева на мним полицай - Tribune.bg
Снимка:

Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 63 годишен мъж, за това, че на 9 юни тази година в гр. Пловдив, като помагач, чрез извършване на телефонна измама, е получил от 83 г.одишна жена сумата от 5300 лева.

Пострадалата жена живеела в Пловдив. На 9 юни тя получила телефонно обаждане от непознат мъж, който се представил за полицай. Непознатият мъж обяснил на пострадалата, че синът й заедно със съпругата му са задържани, тъй като са участвали в настъпило пътнотранспортно произшествие и трябва да платят 40 000 лв. Пострадалата обяснила на мъжа, че има само 5300 лв., които можела да даде.

В изпълнение на указанията на обвиняемия, с когото разговаряла по телефона, пострадалата поставила 5300 лева в торба и ги пуснала през терасата на жилището си, където бил мъжът. Той взел парите и се отдалечил от жилището на пострадалата. В хода на разследването самоличността му била установена.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. По делото се извършват действия по разследването. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати