Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Висшият съд в Белград одобри екстрадицията на Цветан Василев

Закон и ред

Висшият съд в Белград одобри екстрадицията на Цветан Василев

Снимка:

Процедурата трае вече шест години

Висшият съд в Белград отново одобри искането за екстрадиция на Цветан Василев, съобщи сръбският "Инсайдер“, цитиран от "24 часа". Според сръбските магистрати са изпълнени законовите предпоставки за екстрадицията на бизнесмена в България, обвинен в причиняване на фалит на четвъртата по големина банка в страната.

Това е само една от стъпките в блокиралата процедура, защото решението може да бъде обжалвано в Апелативния съд, а последната дума е на Министерството на правосъдието в западната ни съседка. Това предвижда член 31 на Закона за международната правна помощ по наказателни дела.

Процедурата трае вече шест години. Българските институции поискаха екстрадиция още през септември 2014 г..Тогава Висшият съд се произнесе за предаването на Василев и сметна, че Сърбия не трябва да го защитава, но Апелативният съд анулира това решение след жалбата на Василев. След това съдът отново призова за връщането в България на бившия банкер, но Апелативният съд и през април 2017 г. отново анулира това решение.

Така се стигна до решението от 3-ти декември 2019 г., когато Висшият съд отново поиска разглеждане на искането на прокуратурата в България за екстрадирането на собственика на фалиралата банка КТБ.  


Коментари (2)

коментар А дано ама надали, както се пее в една песен на Графа!Парата върши чудеса!Вярно е, че и парата свършва ама след като гепил милиярди пари с дълги години наред си живееш охолно, и подкупваш наред здраво!Ей така си живеят цвъко василев, и др.череп!Хубав ден другари, другарки, и другарици...........дами, и господа както пък казваше на предизборна кампания за кметски избори др.господин калоян паргов 2018-9г от бсп София!
03.10.2020 10:43 / Отговор
Иван До тук добре,но как ще се развият нещата в България един ГОСПОД знае.
03.10.2020 18:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още