Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВКП взе на специален надзор делата за убийството в Галиче и за смъртта на българския фен в Солун

Закон и ред

ВКП взе на специален надзор делата за убийството в Галиче и за смъртта на българския фен в Солун

ВКП взе на специален надзор делата за убийството в Галиче и за смъртта на българския фен в Солун - Tribune.bg
Снимка:

Това стана след разпореждане на главния прокурор Иван Гешев

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делата за убийството в Галиче и за смъртта на българския футболен фен в Солун, съобщиха от Прокуратурата.

18-годишната Андреа бе убити на 11 януари. На проведената в понеделник, (20.01.2020 г.), среща с премиера и бащата на жертвата главният прокурор пое ангажимент и впоследствие издаде заповед, с която разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат проверка на разследванията по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, какъвто е случаят с обвиняемия за убийството.

Със заповед на главния прокурор Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор и делото за убития на 05.01.2020 г. в гр. Солун български гражданин Тоско Бозаджийски. Досъдебното производство е образувано на 21.01.2020 г. с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура по повод изпратени материали от клуб „Ботев – Пловдив“, за това, че на територията на Република Гърция в гр. Солун умишлено е умъртвено лице с българско гражданство.

С постановление на главния прокурор разследването по досъдебното производство е възложено на Национална следствена служба.

Припомняме Ви, че на среща в Министерски съвет от 20.01.2020 г. с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице, главния прокурор Иван Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да прецени налице ли са данни за образуване на досъдебно производство на територията на Република България.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема