Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Главният прокурор разговаря с роднини на починалия след жесток побой в Петрич

Закон и ред

Главният прокурор разговаря с роднини на починалия след жесток побой в Петрич

ВКП взе на специален надзор досъдебно производство за смъртта на мъжа

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – София взеха на специален надзор досъдебно производство, водено от Окръжна прокуратура – Благоевград за смъртта на 44 – годишен мъж.

Днес в Петрич главният прокурор Иван Гешев се срещна със Страхил Кацарски, брат на починалия след побой мъж. Той изрази съжаление за случилото се и увери близките на жертвата, че прокуратурата ще доведе разследването до край.

На 23.05.2021 г., в търговски обект в Петрич, възниква конфликт между две компании. Самуил Кацарски станал свидетел на случващото се и се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Скандалът прераснал във физическа разправа, при което на мъжа бил нанесен побой. Вследствие на нанесените му удари пострадалият изпаднал в кома. Въпреки предприетото болнично лечение няколко дни по-късно мъжът почина.

В качеството на обвиняеми по досъдебното производства са привлечени 27-годишният П.Т. и 24-годишният К.К. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По-рано днес Иван Гешев разговаря с магистрати и служители на Териториално отделение – Петрич. Срещата е в рамките на работните посещения на главния прокурор в петте апелативни района в страната и бяха обсъдени приоритетите на прокуратурата през настоящата година, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, утвърждаване на върховенството на закона и отстояване на независимостта на прокуратурата като част от съдебната власт.

Иван Гешев бе категоричен, че няма да спре да работи в интерес на българските граждани.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още