Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Войводиново протестира срещу условните присъди за нападателите на военния

Закон и ред

Войводиново протестира срещу условните присъди за нападателите на военния

Снимка:

Хората от селото заявиха, че не искат нападателите да се връщат там

Над 50 жители на село Войводиново протестират, след като двамата нападатели на командоса Валентин Димов получиха условни присъди, съобщава NOVA телевизия.

Двамата братя се признаха за виновни, сключиха споразумение с прокуратурата, а съдът го потвърди. Борис Пакетов получи 1 година условна присъда с 3 години изпитателен срок. 3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок получи Асен Пакетов.

Хората от селото заявиха, че не искат нападателите да се връщат обратно във Войводиново. Съпругата на пострадалия командос заяви, че условните наказания са неадекватни за извършеното престъпление.„Казах ви, аз съм без думи”, обясни пред телевизията Атанаска Димова, съпруга на пребития военнослужещ.

„Аз присъствах на такъв жесток, такъв брутален побой, зверски, нечовешки побой. Бой от който го убиваха. Убиваха го. Не го биеха това момче и тази присъда е просто гавра с трагедията на това момче, защото той никога няма да е това, което е. Нито като здраве, ако щете живота му, ако щете професията му, ако щете събдата му”, коментира Теодора Господинова, която е основният свидетел на нападението.

Жителите на Войводиново, които се събраха на протеста, поискаха съдът да отмени условните присъди на двамата братя и делото да се гледа отново.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още