Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Юрий Борисов е бил разпитан от разследващите в качеството му на свидетел

Закон и ред

Юрий Борисов е бил разпитан от разследващите в качеството му на свидетел

Снимка:

Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, съобщиха от държавното обвинение

Бившият главен редактор на "Дума" и един от секретарите на Национално движение "Русофили" е бил разпитан и пуснат без да му бъде повдигнато обвинение, научи "24 часа". Той е бил извикан в качеството му на свидетел. Това става ясно и от официално съобщение на прокуратурата, където се посочва, че е бил проведен разпит.

По-рано през деня съпругата му - журналистката Дора Чичкова, съобщи пред "Дума", че е бил задържан в дома му след обиск. Според "Дума" от връченото определение за обиск ставало ясно, че задържането на Борисов е във връзка с разследване за шпионаж.

Под ръководството на Специализираната прокуратура, следователи от Следствения отдел на СП, подпомагани от агенти на ДАНС, извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство по чл. 105 НК. Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, съобщиха от държавното обвинение.

В ареста за 24 часа е председателят на движението Николай Малинов, съобщава"24 часа".  


Коментари (1)

Александър Само като му видя мазната арменска физиономия и като зная как сервилничи в угода на плащашите по-добре ми иде да маана да го пребия, ама съм възпитан, дявол да го вземе и възпитанието ми не го позволява
10.09.2019 08:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема