Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. За боклука в Гълъбово: Разследват служители на РИОСВ-Стара Загора и ИАОС

Закон и ред

За боклука в Гълъбово: Разследват служители на РИОСВ-Стара Загора и ИАОС

За боклука в Гълъбово: Разследват служители на РИОСВ-Стара Загора и ИАОС - Tribune.bg
Снимка:

Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване по чл. 282 ал.1 от Наказателния кодекс - за установяване извършено престъпление от длъжностни лица при Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора. До момента по делото няма привлечени като обвиняеми и не са взети мерки за процесуална принуда, съобщиха от държавното обвинение.

Отпадъци от разнородни материали, с неустановен вид и произход, са открити на площадка „Брикетопроизводство“ в землището на с. Обручище, Община Гълъбово, съобщават от Районната прокуратура преди два дни.

Площадката е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в Гълъбово. Боклуците не са били управляване по установения ред и с това била създадена опасност за живота и здравето на хората, както и опасност за околната среда.

По досъдебното производство на Окръжна прокуратура – Стара Загора следва да установи дали длъжностни лица са нарушили или неизпълнили служебните си задължения с цел да набавят за другиго имотна облага и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици.

По делото са иззети множество документи от Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора.

Разпитани са в качеството на свидетели длъжностни лица от Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора.
Разследването продължава с извършване на множество процесуално-следствени действия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп