Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. За ден: Хванаха 19 пияни и 12 дрогирани шофьори зад волана

Закон и ред

За ден: Хванаха 19 пияни и 12 дрогирани шофьори зад волана

За ден: Хванаха 19 пияни и 12 дрогирани шофьори зад волана - Tribune.bg
Снимка:

На територията на цялата страна през последното денонощие са проверени над 8500 МПС. Това показват междинните резултати от стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от МВР.

 8839 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11297 водачи и пътници. Съставени са 3194 фиша и 739 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водача, качили се зад волана след употреба на алкохол – 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 8 - с над 1,2 на 1000, а един е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 души, а 5, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени общо 2142 МПС и 2488 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 653 фиша и 180 АУАН. Установени са трима водачи, управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, и други двама – с над 1,2 промила. Един е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози. Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати