Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. За месец МВР установи 500 водачи с над 1.2 промила алкохол и още толкова с наркотици в кръвта

Закон и ред

За месец МВР установи 500 водачи с над 1.2 промила алкохол и още толкова с наркотици в кръвта

За месец МВР установи 500 водачи с над 1.2 промила алкохол и още толкова с наркотици в кръвта - Tribune.bg
Снимка:

Днес отбелязваме Европейския ден без загинали на пътя. Той се организира за седма поредна година, обясни комисар Калоян Драганов, който е началник на „Пътната полиция“ към главна дирекция „Национална полиция“ пред БНР. „Европейската мрежа на службите на пътна полиция организира дни без загинали на пътя, които са от 16 – ти до 22 – ри септември. Кампанията е на територията на всички държави членки на ЕС“.

МВР е активизирало своята дейност по отношение на контрола, напомни комисар Драганов. „Разширен е обхватът на службите, които го упражняват. Освен „Пътна полиция“ , служители от патрулно - постова дейност и териториално обслужване на населението също се включват. Те са преминали обучение за работа с технически средства и са оправомощени да осъществяват контрол на пътя“.

Установяват се повече нарушения, направени от водачите на пътя, защото има завишен контрол, отбеляза комисар Драганов.

Той съобщи, че резултатите, които са установили от 12 август до момента, са смущаващи. „ Над 600 са водачите, които управляват с алкохол в кръвта от 0.5 до 1.2. С над 1.2 промила са 500 водачи. Над 130 са отказали проверка. Над 500 са тези, които са шофирали след употреба на наркотици. Има установени над 1000 неправоспособни или лишени от право да управляват водачи“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети