Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържаха близо 40 нелегални мигранти на ГКПП-Дунав мост

Закон и ред

Задържаха близо 40 нелегални мигранти на ГКПП-Дунав мост

Задържаха близо 40 нелегални мигранти на ГКПП-Дунав мост - Tribune.bg
Снимка:

Увеличава се броят на арестуваните в Русе нелегални мигранти. Районният съд е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 43-ма чужди граждани, съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град, предаде БТА.

Само четирима от арестуваните - трима мъже и жена, са представили документи за самоличност. Установено е, че са турски граждани. Мъжете са били шофьори на камиони, в които били открити нелегални мигранти. Жената е пътувала в автомобил, като първоначално е показала пред граничните служби фалшива българска лична карта, а при последвалия обиск е открит нейния истински документ.

Останалите 39 арестувани са нелегални мигранти. Те не са имали документи за самоличност. От тях 12 са заявили, че са от Сирия, двама - от Мароко, един – от Палестина, и 24 – от Ирак.

За престъплението законът предвижда до пет години затвор и глоба от 100 до 300 лева.

От Районния съд в Русе информираха, че през юли тази година на десетима чуждестранни граждани е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а през юни - на 15.

От граничния пункт съобщиха, че от началото на месеца са задържани шестима нелегални мигранти. Трима са сирийци, а останалите са иранец, сенегалец и афганистанец.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати