Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заловиха 200 кг марихуана край Горна Оряховица (СНИМКИ)

Закон и ред

Заловиха 200 кг марихуана край Горна Оряховица (СНИМКИ)

Рекордно количество марихуана – 200 кг, бе иззето при полицейска акция, която се проведе тази нощ в Горна Оряховица. Разкрито е депо за производство на дрога в село Джулюница.

Сухата маса марихуана е била пакетирана и готова за пласиране. Това количество се равнява на 400 000 дози марихуана, чиято пазарна стойност се изчислява на 6 млн. лева. Оранжерията за производство на наркотика се намира в бивша фабрика в селото, каза на брифинг директорът на полицията във Велико Търново старши комисар Димитър Машов. Тя се използвала като логистичен център и място за преработка на веществото.

Задържани са общо 6 души. Първоначално са задържани двама дилъри - на 16 г. и на 21 г. След това 31-годишен организатор, пред който дилърите се отчитали веднъж седмично. Накрая е задържан и 30 г. доставчик на марихуаната. Групата работила предимно в района на училища в Горна Оряховица и Лясковец, казаха още от полицията. Обвинения ще бъдат повдигнати на общо 6 души. От прокуратурата ще им поискат постоянна мярка „задържане под стража”, посочи окръжният прокурор Таня Катрева. Всички задържани до момента са разпитани, сред тях и най-малкият потребител - 14-годишен ученик.

Според показания на свидетели – ученици, една цигара от половин грам марихуана се купува на цена между 10 и 15 лева, посочиха още на брифинга.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети